سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

کراتینه کردن مو مزایا، معایب و روش های خانگی

کراتینه کردن مو مزایا، معایب و روش های خانگی

کراتینه مو چیست؟

کراتینه مو درواقع یکی از روش‌های متداول برای بهبود ظاهر و درمان موهای آسیب‌دیده میباشد. زمانی که موهای شما در معرض مواد شیمیایی مانند رنگ مو ،مش، تافت و.....  قرار می‌‌گیرند حالتی شکننده به خود میگیرند.

 

آن دسته از افرادی که عادت دارند مداوم رنگ موهای خود را تغییر داده و یا فر و مش کنند بعد از مدتی کیفیت موهای خود را از دست می‌دهند در واقع شما بعد از این اتفاق وقتی موهای خود را را شانه مینمایید، می شکنند و موهایتان حالتی مرده وخشک دارد.

موهای شما  یک ماده حیاتی به نام کراتین را از دست داده است. کراتین جزو اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده ساقه ی موها محسوب میشود که با استفاده مداوم از مواد شیمیایی همچون رنگ، مش، فر، براشینگ های مکرر با سشوارهای داغ، تافت و ژل، کاملا از بین رفته است. برای احیای موهایتان باید کراتین از دست رفته را به آن برگردانید تا دوباره موهایتان با تقویت شده و به حالت طبیعی اولیه خود برگردد.

بعد از کراتینه کردن موهایی زیبا خواهید داشت که از شانه کردن آنها لذت بسیاری می‌برید.

 

کراتین چیست؟

کراتین  همان پروتئین سازنده‌ی مو، ناخن و پوست بدن انسان میباشد البته کراتین در بدن حیوانات نیز موجود است و این پروتئین می‌تواند در پر، پشم، شاخ یا حتی سم آن ها وجود داشته‌باشد.

 

وظیفه ی کراتین ها تولید پروتئین است. زمانی که کراتین به قدر کافی در مو وجود داشته باشد، باعث می‌شود که شما موهایی قوی، نرم و درخشان همچون ابریشم داشته باشید. این پروتئین در موهای فر و مجعد و آسیب‌ دیده کمتر وجود دارد که همین مورد منجر به خشک و وز شدن این نوع موها می‌گردد و به همین دلیل کسانی که دارای موهای فر میباشند و یا موهای خود را به وفور رنگ مینمایند باید بیشتر از بقیه مراقب حفظ کراتین موهای خود باشند.

 

مزایای کراتینه کردن مو :

برخی از فواید کراتینه کردن مو :

حالت دهی آسان به مو ها :

وقتی موهای خود را کراتینه می‌کنید، حالت دهی و شانه کردن آنها راحت تر می‌شود ، میتوانید راحت تر موهایتان را مدیریت نمایید و دیگر نیازی به محصول و یا ابزار دیگری برای حالت دهی به موهایتان پیدا نمیکنید .

 

بهبود یافتن کیفیت ساختار مو :

کراتینه کردن مو باعث پر شدن حفره‌های ساقه مو با ماده کراتین می‌شود. در نتیجه، موهای شما، ساختار و بافتی نرم‌تر و درخشان تر پیدا می‌کنند. در نتیجه، میزان وز شدن  و گره خوردن موها کاهش پیدا می‌کند.

 

تقویت ساقه مو ها :

موادی که برای کراتینه موها مورد استفاده قرار می‌گیرند، سرشار از ویتامین‌های مورد نیاز مو میباشند. استفاده از این مواد  باعث از بین رفتن وز مو می‌شود و موها را صاف و نرم و ابریشمی کرده و علاوه بر آن ساقه مو را هم تقویت مینماید و در نهایت موهای شما ظاهری بسیار زیبا و جذاب خواهند داشت.

 

معایب کراتینه کردن مو ها :

 

هزینه کراتینه مو :

کراتینه کردن مو نسبت به روش های دیگر زیبایی مو هزینه بیشتری دارد که مبلغ آن متفاوت می باشد.

 

ماندگاری کراتینه کردن مو :

کراتینه مو با وجود هزینه های بالایی که دارد موقتی بوده و پس از چند ماه موها مجدد به وضعیت نخست خود باز برمیگردند. در این روش ماندگاری کراتینه به این عامل بستگی دارد که چقدر موهای خود را شامپو می‌کنید. معمولا پیشنهاد می‌شود که موهای خود را هفته‌ای یک الی دو بار بشویید و حدالامکان از شامپوها و نرم‌کننده‌های بدون سولفات استفاده نمایید تا ماندگاری آن بیشتر شود.

 

حساسیت مو به کراتینه :

کراتینه  کردن مو احتمال دارد در بعضی از افراد باعث بروز حساسیت‌ بشود. علائم این حساسیت  شامل خارش یا دانه‌های قرمز رنگ میباشد. کسانی که پیش زمینه آلرژی و حساسیت دارند به هیچ عنوان نباید از کراتینه کردن مو استفاده نمایند.

 

ریزش مو به علت کراتینه کردن :

یکی دیگر از عوارض کراتینه  کردن، ریزش مو میباشد که معمولا پس از اولین شستشو شروع میشود. علاوه برعارضه ی ریزش مو، ممکن است شاهد نازک شدن موهایتان هم بشوید که نیاز به درمان دارویی دارد.

 

سرطان به علت کراتینه کردن مو :

 قدرت صاف‌کنندگی موها به دلیل وجود ماده ای به نام فرمالدئید میباشد. فرمالدئید، یک ماده سرطان‌زاست که تقریبا در اغلب محصولات کراتینه مو موجود است. اگر چه بیشتر سالن‌های زیبایی از ماسک‌های مو برای پاک کردن فرمالدئید استفاده مینمایند  ولی هیچ روش قطعی وجود ندارد که از جذب مقدار بسیار کم فرمالدئید از سطح پوست جلوگیری نماید.

 

کراتینه کردن مو در دوران بارداری :

افراد باردار در حین بارداری نباید به هیچ عنوان در مکان هایی که کراتینه مو انجام می شود قرار گرفته و همچنین در این دوران به هیچ وجه موهای خود را کراتینه نکنند زیرا عوارض خطرناکی برای جنین و مادر در پی خواهد داشت.

 

کراتینه کردن مو در خانه با مواد خانگی :

درمان مشکلات موها با استفاده از روغن های ارگانیک  روشی کاملا طبیعی برای رساندن ویتامین های لازم برای موها و حفظ رطوبت مو میباشد. در واقع این روش، آب رسانی به موهای شما را زیاد کرده که هم برای سلامت موهای شما بسیار مفید است و هم باعث حفظ و نگهداری کراتین موهای شما خواهد شد. روغن های مهم و تاثیرگذار بر موها و کراتین مو عبارتند از روغن آووکادو ، روغن نارگیل ، روغن آرگان ، روغن هسته انگور و .... شما می توانید با استفاده از این روغن ها و مالیدن آنها به ساقه موهای خود به ماندگاری بیشتر کراتین موهای خود کمک نمایید.

 

کراتینه کردن مو در خانه با روغن نارگیل :

موهای شما بر اثر آرایش مکرر و حرارت دیدن به شدت آسیب می‌بینند. روغن نارگیل اثرات شگفت ‌انگیزی در حفاظت مو دارد. روغن نارگیل می‌تواند شکستگی مو جلوگیری کرده و باعث بهبود وضعیت مو شود، بنابراین اگر قصد دارید به روشی طبیعی کراتینه کردن موهایتان را انجام دهید، حتما استفاده از روغن نارگیل برای کراتینه کردن مو در خانه را در نظر بگیرید.

 

تاثیر روغن آرگان برای مو ها :

اگر دارای موهای خشک و شکننده هستید می‌توانید یک بار در هفته، موهایتان را به صورت عمیق با روغن آرگان ماساژ بدهید. قبل از مالیدن روغن آرگان به پوست سر خود، در دستانتان چهار تا ده قطره از آن را گرم نمایید. موهایتان را از ریشه تا ساقه به خوبی با روغن آرگان ماساژ دهید و سرتان را با یک کلاه بپوشانید. گرمای طبیعی بدن شما در کلاه کمک مینماید  تا روغن بهتر در موهایتان جذب شود. صبح، موهای خود راکامل شست و شو بدهید به طوری که تمامی روغن های کف سر پاک شود. از روغن آرگان می‌توانید برای از بین بردن شوره سر نیز استفاده کنید. برای اینکار باید دو بار در هفته از این روش خانگی استفاده نمایید.

 

تاثیر آب برنج بر روی مو ها :

موهای خود را طبق روال همیشگی با شامپوی خود بشویید. از آب گرم برای شستن استفاده نمایید. سپس بلافاصله بعد از شامپو کردن از آب برنج برای شستن موهای خود استفاده کنید. البته اگر هر روز موهای خود را نمی شویید یا جنس موهایتان خشک میباشد، بهتر این است  که مرحله شامپو کردن را حذف کرده و مستقیما از آب برنج برای شستشوی روزانه موهایتان استفاده کنید.

پس از شستشو موهایتان با آب برنج خیس نمایید. برای ریختن آب برنج روی موهایتان از یک پیمانه یا بطری استفاده کنید. از کف سر تا پایین موهایتان را با آب برنج خیس کنید.

 

اجازه دهید آب برنج به مدت  20 الی 30 دقیقه  بر روی موهای شما بماند. این کار کمک می کند که آنزیم های  موجود داخل برنج تار موهایتان را کاملا پوشش بدهد. بعد از اینکه آب برنج را از روی موهای خود بشویید یک لایه نازک از آنزیم ها هر تار موی شما را پوشش می دهد و کمک می کند که مو آسیب ندیده و شکننده نشود. این کار از به وجود آمدن موخوره نیز جلوگیری مینماید.

در نهایت با استفاده از آب سرد، آب برنج را از روی موها بشویید. موهای خود را به آرامی شانه کنید تا گره های آن باز شود.

آخرین ویرایش : 1399/12/29

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی