سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو

قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو

قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو :

ریزش مو در زنان و مردان بر اثر عوامل مختلف و متنوعی اتفاق می افتد. برای پیشگیری از ریزش مو، ابتدا باید علت اصلی این ریزش را بررسی کرده و سپس اقدام به درمان کرد. مصرف داروی اسپیرونولاکتون یکی از روش های درمان ریزش مو است؛ به شرطی که علت اصلی ریزش مو مربوط به مشکلات هورمونی باشد. در هر حال، مصرف قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو دارای قواعدی است که قبل از مصرف باید از آن آگاهی یافت.

 

نکته مهم : مصرف قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو را حتما با تجویز پزشک انجام دهید.

 

رابطه قرص اسپیرونولاکتون و ریزش مو :

ترشح هورمون های مردانه آندروژن و تستوسترون در زنان، یک عامل اصلی برای ریزش موی زنان است. بدین ترتیب برای مقابله با این نوع ریزش موی هورمونی، ابتدا می بایست به مقابله با ترشح هورمون های مردانه پرداخت.

قرص اسپیرونولاکتون خاصیتی دارد که می تواند تولید هورمون های آندروژن در بدن را آهسته تر کند. این قرص با ساختاری که دارد، هورمون های بدن را به تعادل رسانده و ریزش مو را درمان می کند.

 

نحوه مصرف قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو :

قرص اسپیرونولاکتون با نام آلداکتون نیز شناخته می شود و معمولا در سه دوز 25، 100 و 200 قابل دسترس است.  مقدار مصرف قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو باید توسط پزشک تعیین شود. بهترین حالت از مصرف قرص اسپیرونولاکتون، آغازه دوره درمان با دوز 25 است. در مراحل بعد، با گذشت زمان و با مشورت پزشک می توان میزان این دوز را افزایش داد.

گفتنی است که قرص اسپیرونولاکتون 100 برای ریزش مو می تواند موثرتر از دوز 25 آن باشد. به طور کلی، دوزهای بالاتر از قرص اسپیرونولاکتون موجب درمان موثر ریزش مو، حذف بی نظمی های قاعدگی و از همه مهمتر موجب پیشگیری از بروز جوش های هورمونی می شوند.

 

نتایج درمان ریزش مو با قرص اسپیرونولاکتون :

درمان ریزش مو با قرص اسپیرونولاکتون نیازمند بازه زمانی طولانی خواهد بود. برای مشاهده اولین نتایج به دست آمده از درمان ریزش مو به واسطه قرص اسپیرونولاکتون، حداقل 6 ماه باید چشم انتظار بود. پس از شش ماه مصرف اسپیرونولاکتون ، الگوی رشد مو در فرد تثبیت شده و تا یک سال می توان شاهد درمان کامل آن بود.

 

قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو مردان :

همانطور که گفته شد، قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو در زنان به دلیل اختلالات هورمونی تجویز می شود. اختلالات هورمونی در زنان نیز زمانی ایجاد می شود که میزان ترشح هورمون های مردانه افزایش پیدا می کند. لازم به تاکید است، زمانی که ریزش مو علل دیگری داشته باشد، قرص اسپیرونولاکتون تاثیری در درمان این مشکل نخواهد داشت.

ریزش مو در مردان بر اثر علل دیگر از جمله عوامل ارثی اتفاق می افتد. در هر حال، قرص اسپیرونولاکتون هیچگاه برای درمان ریزش موی مردان مورد استفاده قرار نمی گیرد.

 

مزایای و معایب مصرف قرص اسپیرونولاکتون :

مهمترین مزایای درمان ریزش مو با قرص اسپیرونولاکتون، ساده بودن فرایند درمان و قیمت مناسب این داروی مصرفی است. از طرفی، قرص اسپیرونولاکتون تداخل دارویی خطرناکی ندارد و می تواند همزمان با بسیاری از داروها مورد استفاده قرار گیرد.

قرص اسپیرونولاکتون از انواع داروهایی است که مصرف آن ممکن است با عوارضی خاص همراه باشد. البته میزان و شدت وخامت هر یک از این عوارض با توجه به دوز قرص و همچنین با توجه به سیستم بدن هر فرد متفاوت است. رایج ترین عوارض مصرف قرص اسپیرونولاکتون عبارتند از:

  • احساس کسالت و بی حالی
  • سرگیجه و خواب آلودگی
  • پر مویی بدن
  • لکه بینی
  • به هم ریختن نظم دوران قاعدگی
  • تکرار ادرار
  • کاهش فشار خون

لازم به ذکر است که اوج بروز برخی از این عوارض در روزهای آغازین مصرف اسپیرونولاکتون است. به عبارت دیگر، پس از اینکه مدتی از مصرف اسپیرونولاکتون گذشت، می توان شاهد نظم در قاعدگی و نظم در رشد موهای بدن بود.

 

عوارض قطع ناگهانی قرص اسپیرونولاکتون :

بهترین روش قطع مصرف قرص اسپیرونولاکتون، کم کردن تعداد دفعات مصرف و دوز مصرفی دارو است. کاهش مصرف قرص اسپیرونولاکتون بایستی به مرور زمان انجام شود تا جایی که دیگر نیازی به مصرف آن نباشد. از مهمترین عوارض قطع ناگهانی قرص اسپیرونولاکتون می توان به قاعدگی نامنظم و سایر اختلالات هورمونی اشاره کرد.

 

موارد منع مصرف قرص اسپیرونولاکتون :

دوران بارداری و شیردهی مهمترین دوران هایی هستند که در آن باید از مصرف قرص اسپیرونولاکتون خودداری کرد. این قرص ممکن است بر فرایند رشد جنین و نوزاد تاثیر منفی داشته باشد. علاوه بر این، مصرف قرص اسپیرونولاکتون در صورت تداخل با داروی خاص دیگر ممنوع است. در هر حال، برای مصرف قرص اسپیرونولاکتون بهتر است راهنمایی های لازم را از پزشک دریافت کرد.

آخرین ویرایش : 1400/04/30

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی