سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

حمام و خوابیدن و نگه داشتن سر بعد از عمل جراحی بینی

حمام و خوابیدن و نگه داشتن سر بعد از عمل جراحی بینی

حمام و خوابیدن و نگه داشتن سر بعد از عمل جراحی بینی :

عمل بینی یکی از حساس ترین جراحی هایی است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب، نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد. آگاهی از جزئیات این مراقبت ها قبل و بعد از اقدام به جراحی بینی، امری لازم و ضروری است. چراکه در صورت عدم توجه به این مراقبت ها، ممکن است مشکلاتی در فرم بینی و حتی در تنفس بیمار ایجاد شود.

نحوه تمیز کردن بینی، نحوه مسواک زدن و همچنین نحوه حمام و خوابیدن و نگه داشتن سر بعد از عمل جراحی بینی نمونه ای از انواع مراقبت های بعد از عمل بینی هستند.

 

حمام کردن بعد از عمل بینی :

حمام کردن بعد از عمل بینی مقررات خاصی را شامل می شود که باید توسط بیمار رعایت شود:

  • حمام کردن تا دو روز بعد از عمل بینی کاملا ممنوع است. بنابراین بهتر است قبل از عمل بینی استحمام کرد تا بعد از عمل نیازی به حمام نباشد.
  • دو روز بعد از عمل بینی می توان با رعایت برخی از شرایط، اقدام به استحمام کرد. بعد از جراحی رینوپلاستی، بینی جهت ثابت ماندن پانسمان شده و آتل بندی می شود. در این زمان، پانسمان بینی نباید به هیچ عنوان با آب تماس پیدا کند. این تماس ممکن است دردسرهای زیادی به همراه داشته باشد. بنابراین استحمام تا یک هفته بعد از جراحی بینی باید از گردن به پایین انجام شود.
  • برای شستن موها تا یک هفته بعد از جراحی بینی می توان از یک همراه کمک گرفت. جهت شستن موها می توان روی یک صندلی نشست، سر را بالا برد و موها را از پشت سر شست. ضروری است که در این زمان از پایین گرفتن سر جدا خودداری کرد.
  • حمام کردن بعد از عمل بینی حتما باید با آب ولرم انجام شود. آب داغ ممکن است موجب سرگیجه در بیمار شود.
  • یک هفته بعد از عمل بینی، زمان برداشتن پانسمان و آتل بینی فرا می رسد. در این زمان، بیمار می تواند بینی خود را در تماس با آب ولرم قرار دهد تا به برداشتن آتل نیز کمک کند. البته این نوع استحمام دقیقا زمانی باید انجام شود که بیمار قصد برداشتن پانسمان بینی را دارد.
  • یک هفته بعد از عمل بینی و پس از برداشتن پانسمان بینی می توان بدون محدودیت و به راحتی حمام کرد. در این شرایط اگر چسب بینی خیس شد، می توان آن را برداشت و پس از شست و شوی بینی مجدد آن را چسب زد. البته چسب زدن به بینی باید به صورت استاندارد و با مشورت پزشک متخصص انجام شود.

 

شستشوی صورت بعد از عمل بینی :

تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی یکی از مهمترین مراقبت هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. کوچکترین کوتاهی در این زمینه ممکن است درد و ناراحتی بعد از عمل را بیشتر کرده و دوره نقاهت را افزایش دهد.

  • برای شست و شوی بینی بهتر است از قطره بینی یا سرم تجویز شده توسط متخصص استفاده کرد.
  • برای تمیز کردن بینی از آلودگی ها، می توان از گوش پاک کن استفاده کرد.
  • پس از عمل بینی ممکن است لخته های خون از بینی خارج شده و روی پوست خشک شود. لخته های خون خشک شده در اطراف بینی را بهتر است با استفاده از گوش پاک کن زدود.
  • از فرو کردن گوش پاک کن یا هر نوع جسم خارجی به عمق سوراخ های بینی می بایست به شدت پرهیز کرد.

 

مسواک زدن بعد از عمل بینی :

مسواک زدن یکی از عمل های روزانه ای است که جهت رعایت بهداشت دهان و دندان اجرا می شود. با توجه به اهمیتی که مسواک زدن دارد، نمی توان جراحی رینوپلاستی یا هر نوع جراحی دیگر را مانعی برای انجام آن دانست.

مسواک زدن بعد از عمل بینی با محدودیت خاصی همراه نیست. با این وجود، ضروری است که بعد از عمل بینی به آرامی و با احتیاط کامل مسواک زد. این رعایت احتیاط به خصوص برای دندان های بالا از اهمیت بیشتری برخوردار است. به طور کلی، مسواک زدن باید به گونه ای انجام شود که به عضلات و بافت بینی و همچنین به بخیه های روی بینی فشاری وارد نشود.

 

بعد از عمل بینی چگونه بخوابیم :

خوابیدن بعد از جراحی بینی دارای چهارچوب مشخصی است که تاثیر بالایی در نتیجه جراحی می گذارد.

خوابیدن رو به بالا بعد از عمل بینی :

توصیه اکید این است که حالت خوابیدن بعد از عمل بینی به پشت و روی کمر باشد. این نوع از خوابیدن حداقل باید تا یک ماه بعد از عمل بینی رعایت شود. خوابیدن رو به بالا کمک می کند تا ورم روی بینی به صورت یکسان توزیع شود.

 

پهلو به پهلو شدن بعد از عمل بینی :

برای رعایت روش خوابیدن بعد از عمل بینی، گاهی پهلو به پهلو شدن (برای زمان کوتاه) در هنگام خواب مشکلی ندارد. البته این حالت از خوابیدن باید به میزان مساوی بین هر دو پهلو رعایت شود و از قرار گرفتن برای مدت طولانی در یک حالت پرهیز کرد. ناگفته نماند که بینی به هیچ عنوان نباید با بالش در تماس باشد.

 

قرار دادن سر بالاتر از بدن بعد از عمل بینی :

مدل خوابیدن بعد از عمل بینی باید به شکلی باشد که سر کاملا بالاتر از بدن قرار بگیرد. برای این کار بهتر است از دو یا سه بالش زیر سر استفاده کرد. با گذر زمان و با بهبود بینی، می توان به مرور از ارتقاع بالش ها کم کرد.

 

خوابیدن به تنهایی بعد از عمل بینی :

یکی از اصول نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی، خوابیدن به تنهایی است. بعد از عمل بینی لازم است محیطی امن برای بینی ایجاد شود تا خطری همچون ضربه آن را تهدید نکند. خوابیدن به تنهایی، این اطمینان را به فرد می دهد که هیچگونه ضربه یا برخورد اتفاقی بینی او را تهدید نمی کند.

 

حفظ آمادگی برای خوابی آرام :

شاید مهمترین نکته در رابطه با طریقه خوابیدن بعد از عمل بینی، ایجاد آمادگی برای خواب باشد. به طور کلی برای داشتن خوابی بی خطر و مناسب، لازم است مقدمات آن را فراهم کرد. بهترین وضعیت خواب بعد از عمل بینی، خوابیدن در ارتفاع و یا روی تخت است. علاوه بر این، بهتر است تمام لوازم مورد نیاز در نزدیکی قرار گیرد تا دسترسی به آنها راحت باشد. بیمار باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا از غلت زدن هنگام خواب پرهیز کند.

 

نحوه نگه داشتن سر بعد از عمل جراحی بینی :

نحوه نگه داشتن سر بعد از عمل جراحی بینی یکی از مهمترین نکاتی است که نتیجه مستقیمی در نتیجه عمل دارد. به طور کلی، بهترین زاویه برای نگه داشتن سر بعد از عمل بینی، زاویه افقی و مستقیم است.

پایین انداختن سر بعد از عمل بینی از خط قرمزهای عمل بینی محسوب می شود. این نوع از نگه داشتن سر می تواند عوارض منفی در عمل بینی داشته باشد. پایین نگه داشتن سر بعد از عمل بینی موجب افزایش ورم و کبودی شده و خطر افتادگی بینی را به همراه دارد.

آخرین ویرایش : 1400/03/19

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی