سایت بانوان زیبا

نظرات و تجربه های زیبایی خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، منو سایت بانوان زیبا

اختلال شخصیت نمایشی

اختلال شخصیت نمایشی

اختلال شخصیتی چیست :

شخصیت افراد نشان دهنده ویژگی افراد است مثل الگو های ثابت فکری، عاطفی و رفتاری. اختلال شخصیت به معنای اختلال در شخصیت می باشد که منجر به آسیب وارد شدن می شود.

 

اختلالات شخصیتی در انواع گوناگونی می باشند که امروز می خواهیم در مورد اختلال شخصیت نمایشی که به آن بازیگری، هیجانی، هیستریانیک نیز گفته می شود.

 

اختلال شخصیت نمایشی چیست :

تقریبا دو درصد افراد جامعه از اختلال شخصیت نمایشی رنج می برند و این اختلال در بین خانم ها شایع تر می باشد، افرادی که دارای اختلال شخصیت نمایشی هستند تحریک پذیر و هیجانی هستند دارای رفتاری پر رنگ و لعاب و پر شوق و ذوق هستند اما علی رغم رفتار پر میلشان نمی توانند رابطه ای را در طولانی مدت نگه دارند، این بیماران در جمع بهتر قابل تشخیص هستند، لباس های آن ها معمولا با همه افراد فرق دارد تا بتوانند تو جه جلب کنند معمولا لباس های عجیب ، خالکوبی های عجیب و رفتار های شهوت برانگیز را می توان در این بیماران مشاهده کرد.با بالا رفتن سن علایم کمتری در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی دیده می‌شود، اما از آنجا که انرژی این بیماران نیز با افزایش سن کمتر می‌شود، تفاوتی که در علایم آن‌ها دیده می‌شود ممکن است ظاهری باشد، نه واقعی. این بیماران، افرادی هیجان طلب هستند و ممکن است با قانون درگیر شوند و به سوء مصرف مواد مخدر روی آورند، یا لاابالی‌گری کنند.

 

علائم اختلال شخصیت نمایشی :

میخواهیم برخی از مهمترین علائم اختلال شخصیت هیجانی را مرور کنیم، اگر 5 مورد از موارد زیر را دارید می توانید به اختلال در خود شک کنید و به روان درمانگر مراجعه کنید چرا که این اختلال درمان دارد و قابل درمان است. جهت تشخیص بیماران نمایشی بهتر است به صورت حضوری به مشاور مراجعه کنید و تنها موارد زیر را در نظر نگیرید.

 

علاقه به مرکز توجه بودن :

آن ها علاقه و تمایل شدیدی دارند که در جمع بیشتر از همه مورد توجه قرار گیرند و میل افراطی به تحسین و تمجید از طرف دیگران و ستاره آن جمع باشد. و در صورتی که این توجه و احترام را جذب نکنند بسیار ناراحت می شوند.

 

استفاده از ظاهر برای جلب توجه :

این افراد مدل های آرایشی خیلی عجیبی دارند و لباس های عجیب و تحریک کننده می پوشند. و هر کاری که لازم باشد برای جلب توجه انجام می دهند حتی اگر برایشان خطر داشته باشد مثلا برای تغییر ظاهر ممکن است ده ها عمل جراحی بر روی خود انجام دهند. این افراد در جمع با صدای بسیار بلند صحبت می کنند تا از این روش هم توجه ها را به خود جلب کنند.

 

تحت تاثیر قرار گرفتن سریع و آسان :

به راحتی می توان این افراد را تحت تاثیر قرار داد، با صحبت کردن می توان به راحتی روی آن ها تاثیر گذاشت، و حتی در مورد هویتشان دچار مشکل می شوند.

 

صمیمی شدن بیش از حد :

این افراد خیلی سریع صمیمی می شوند و ممکن است بعد از پنج دقیقه حرف زدن شما را با اسم کوچک صدا بزنند، نباید گول ابراز احساسات شدید را خورد، این افراد از درون تهی هستند.

 

تنوع طلب می باشند :

بیشتر جذب افرادی می شوند که خوشتیب یا ثروتمند باشند، بعد از این که فرد را به دست میارن کم کم احساس می کنن که دیگه بهش علاقه ندارن و سراغ نفر بعدی می روند، از درون عواطف بسیار کمی دارند، رفتار های جنسی را زیاد نشان می دهند اما مطالعات نشان می دهد که بسیاری از بیماران نمایشی ناتوانی جنسی یا سرد مزاج هستند، در ایجاد یک رابطه جنسی واقعی علی رغم آن ظاهر گرم و پر هیاهو ناتوان هستند. معمولا افرادی که وسواس دارند به افراد نمایشی علاقه پیدا می کنند و معمولا دچار مشکل می شوند.

 

مغرور و غرق در خود و دم دمی مزاج :

با اینکه عمقی ندارند نه در دانش و نه در مهارت های دیگر خود را از دیگران برتر میبینند، و چون هسته شخصیتی آن ها ثبات ندارد و تحت تاثیر جمع است پیوسته در نوسان و دم دمی مزاج هستند، با اینکه ممکن است تا همین چند لحظه پیش که خیلی رمانتیک صحبت می کردند بعد از چند دقیقه به یکباره سرد شوند.

 

اغراق در بیان عواطف :

ممکن است اگر با افراد نمایشی یک مشکل کوچک را در میان بگذارید بسیار صمیمی همدردی می کند ، گریه می کند و... مثلا اگر به آن ها بگویی سرما خوردم ممکن است با احساس بگویند وای خدا مرگم بده عزیزم خیلی ناراحت شدم و... و جالب که اگر روز بعد از آن ها بپرسی که یادت هست من مریض شدم اصلا یادشان نیست، چون هدف آن ها تنها جلب توجه هست

 

مواردی که ذکر شد مربوط به اختلال شخصیت نمایشی شدید می باشد که می تواند به صورت آگاهانه و ناآگاهانه انجام شود.

 

علت اختلال شخصیت نمایشی :

  • والدین در کودکی به کودک توجه نداشته اند.
  • یا توجه شرطی والدین به کودک ( مثلا والدین بگویند اگر این کار را انجام دهی دوستت داریم )
  • در دوران کودکی یکی از والدین یا عزیزان را از دست داده اند و فرد در اثر این از دست دادن می ترسد علاقه واقعی داشته باشد.

 

منبع : ویکی پدیا،دکتر حمیدرضا هاشمی مقدم، دکتر هلاکویی

آخرین ویرایش : 1399/12/29

لطفا جهت ثبت نظر وارد سایت شوید


    مشاهده کلینیک زیبایی